Bělehrádkova vila

Vila sestává ze čtyř podlaží: 2 suterénů, přízemí a prvního patra s terasou. Stojí, podobně jako další vily osady Baba, na terénní hraně a využívá ji. Jako ostatní objekty kolonie jsou obytné místnosti domu orientovány na jih do ulice, obslužné a sociální prostory na sever do zahrady. Technické zázemí včetně ubytování pro personál bylo soustředěno do dvou suterénů. Přinejmenším horní (1. suterén) je již nad úrovní terénu ulice, formálně odlišený od obytného podlaží pásem úzkých oken užívaných pro méně významné prostory, zázemí aj. Dům plně využívá pásových oken z jižní a východní strany. Výrazný přírodní motiv velkého terénního spádu architekt použil pro celkové řešení domu. Hladké plochy kontrastovaly s rustikálním vysvahováním terénu, vjezd do garáže byl zahlouben v rovině silnice. Nástup do domu ve druhé úrovni, stále ještě v podzemí, vytváří částečný obytný sokl s okenními pásy. Přístup z ulice je po schodišti na úzkou terasu před jižní fasádou (úroveň 1. suterénu), zde je na ose i vstup krytý markýzou do prostor domovnického bytu a dalšího technického zázemí. K hlavnímu vstupu do domu vede cesta přes tuto terasu a dále po dalších stupních podél západní fasády.