sokl

Sokl stojí na třikrát odstupňovaném podstavci z kamenných hranolů. Nevyšší část je stejných rozměrů jako dřík. Dřík je výtvarně pojednán odspoda se směrem vzhůru zužuje několikerou profilací. Střední část dříku má na třech stranách obdélné pole s reliéfem. Z čelní strany je motivem Nejsvětější Trojice, vpravo pod nohama Krista je to sv. František z Assisi, vlevo (pod hlavou Krista) je motivem sedící sv. Anna s malou Marií. Motiv Nejsvětější Trojice je vyveden jako dvojice postav Boha Otce (postava staršího muže) vpravo s trojúhelnou svatozáří a Boha Syna /mladší s plavými vlasy) vlevo s křížem, nad nimiž je v paprskovém kruhu holubice Ducha svatého. Postava Františka z Assisi je pojednána v podobě klečícího mnicha v řádovém rouchu zastiženého v modlitbě, kterému se právě zjevilo jezulátko. Světec klečí před oltářní mensou, na níž je položena otevřená kniha, z níž jakoby vystupuje postava dítěte s vlající bederní rouškou. Světec má v levici lilovou ratolest. Ježíšek se něžně dotýká světcovy hlavy. Poslední motiv sv. Anny je nejméně zřetelný. Postava Anny sedí a je oděna v rouchu s bohatou drapérií. Na klíně jí sedí Panna Maria a hledí dopředu Z dochovaného stavu jsou zřetelné pouze šaty a tvar hlavy obou postav. Hlavice začíná dole úzkým oblounem následuje hluboký výžlabek a krycí deska. Na ní je dvakrát odstupňovaný čtyřúhelníkový nástavec. Na něm je oválný podstavec piety.