venkovský dům

Podélně orientovaný objekt stojící na kamenné podezdívce na nepravidelném hákovém půdorysu. Objekt se sýpkovým polopatrem kryje střecha s polovalbou směřující k jihu a ze severní strany je vystavěn štít. Nižší původně hospodářský trakt je kryt sedlovou střechou. Střešní krytinou je pálená keramická taška (bobrovka). Hlavní průčelí prolamuje 5 os, které je v sýpkovém polopatře tvořeno 5 větrací okny, osazenými v hlubších nikách, které lemují segmentově klenuté šambrány. Přízemí je zleva členěno dvoukřídlým oknem, průjezdem s dvoukřídlými vraty s rovným nadpražím, novodobějšími vstupními dveřmi v segmentově klenuté nice a dvojicí dvoukřídlých oken. Okna v přízemí jsou osazena v segmentově klenuté mělké nice. Fasáda objektu je hladká bez dalšího členění. K severní straně štítu je přistavěn novodobý přístavek s pultovou střechou. Jižní strana bočního průčelí je tvořena v polopatře dvěma malými okny osazenými v klenuté nice a v přízemí dvěma okny. Jedno okno je v ose s otvorem v polopatře. Toto okno je dvoukřídlé, šestitabulkové v segmentové nice. Druhé okno menší je již osazeno v nižším traktu, který navazuje na hlavní budovu.