fara

Zděný a roubený objekt na čtvercovém půdorysu. Fasáda po celém obvodu členěna hlubokými výklenky se segmentovými záklenky, v nichž jsou umístěna jednotlivá nebo sdružená dvoukřídlá šestitabulková dřevěná okna. Výklenky jsou lemovány plochými archivoltami ve štuku s klenáky ve střední části. Mezi výklenky je ve fasádě štuková výzdoba ve formě plastického kroužku, z něhož jsou spuštěny tři ploché svislé pruhy. Fasáda je bílé barvy. Střecha mansardová s námětky ve spodní části, s dřevěnou profilovanou římsou mezi spodní a horní částí střechy, krytina dřevěný šindel. Ve střešní ploše umístěn malý vikýř se sedlovou střechou a malým okénkem. Dřevěné stropní trámy jsou ve vnějších pohledech viditelné. Ve vstupní části objektu se v plotové části nachází pískovcové sloupky s hřibovitým zakončením v horní části sloupků. Původní oplocení dochováno jen částečně. Naproti faře se nachází objekt stodoly, sloupkové s dřevěnými výplněmi ze svisle kladených prken. Štíty jednoduše svisle bedněné. Střecha sedlová, krytá pálenými taškami.