zámek

Zámecký areál se rozkládá při záp. okraji obce na sev. straně hlavní silnice z Rakovníka do Kralovic. K dnešnímu užšímu areálu patřil původně rozsáhlý hospodářský dvůr severně od zámku, jehož kompozice však byla četnými přestavbami a vestavbami nových objektů v průběhu 19. a 20. stol. narušena a jeho architektonická i památková hodnota devalvována. Recentní památkově chráněný areál sestává z vlastní zámecké budovy, situované přibližně ve středu zahrady a parku. V JZ koutě zahrady při silnici stojí malý zahradní domek, původně snad obydlí zahradníka nebo správce dvora. Zahrada je na jižní straně podél silnice ohraničena mohutnou ohradní zdí s pilířovou branou uprostřed délky, na sev., záp. a vých. straně odděluje plochu zahrady od hospodářského dvora nová zeď, zbudovaná částečně z cihel, z větší části z betonových panelů. Předmětem ochrany je: zámek čp. 1, zámecká zahrada a park, ohradní zeď s branou na jižní straně areálu a pozemky vymezeného areálu.