měšťanský dům

Dům se nachází jižně od náměstí, na dlouhé J nárožní parcele, vybíhající úzkým průčelím do ulice. Areál domu tvoří přední část na kterou navazuje historické dvorní křídlo a dvorek ohrazení zdí. Do valených oblouků v přízemí, patrně bývalého podloubí, jsou dnes umístěny výlohy obchodů. Hlavní průčelí člení lisénové rámy, průběžná kordonová římsa, nadokenní zvlněná a profilovaná korunní římsa. Okna hl. průčelí jsou šestidílná sdružená, ve střední ose prosklené dveře na balkón s litinovými konzolami a zábradlím. Předmětem ochrany je měšťanský dům čp. 131 se svými částmi (nárožní dům s dvorním křídlem na pozemku na st.p.111/1, ohradní zeď na pozemcích st.p.111/1 a na st.p.111/2) a s pozemky st.p.111/1 (s částí staveb) a st.p.111/2 (s částí staveb).