městský dům "myslivna"

Nachází se severovýchodně od Náměstí Svobody ve Vimperku. Leží v areálu MPZ Vimperk. Patro slouží k bydlení majitelky, přízemí pronajaté komerční plochy. Jižní fasáda ve středu s rizalitem zakončeným rovnoramenným štítem. Plocha členěna lisenovými rámci se zaoblenými rohy. V přízemí segmentově zaklenutý vstup do krámu s dveřnicemi. V patře šestitabulkové dvoukřídlé okno. Ve štítu rizalitu čtyřtabulkové jednokřídlé okno. Část fasády východně od rizalitu tříosá, krajní osa ustoupená z roviny průčelí, v patře s arkýřem na dvoustupňových krakorcích, v parapetu okna freska, v nadpraží štukový motiv dvojice rostlin. Okno lemováno šambránou.V přízemí segmentově zaklenutý vstup s dveřnicemi. Druhé dvě okenní osy v přízemí segmentově zaklenuté výkladce vložené mezi segmentové mezikrakorcové oblouky vykonzolovaného patra. V patře dvě šestitabulková dvoukřídlá okna se šambránami. V jihovýchodním nároží vystupuje plastika hlavy jelena přecházející ve fresku na zdi. Západně k rizalitu přiléhá představené přímé jednoramenné schodiště se zděným zábradlím s balustrádou. Ve zdi pod schodištěm obdélná vpadlá výplň. Patro části západně od průjezdu čtyřosé, členěno lisenovými rámci, v přízemí u vstupu na schodiště půlkruhově zaklenuté okno, v západní části představený dřevěný výkladec se vstupem do krámu. Za domem je dvorek - zahradně upravená plocha v severní části parcely.