poloroubené chlévy

Areál venkovské usedlosti čp. 6 se nachází při JZ okraji obce, podél místní komunikace, do které je orientován štít obytného domu a štít předmětných poloroubených chlévů. V areálu usedlosti se chlévy nacházejí na jihu. Památková ochrana se vztahuje na poloroubené chlévy bez pozemku. Ostatní objekty v areálu venkovské usedlosti čp. 6 nejsou památkově chráněny. Poloroubené částečně podsklepené chlévy se nacházejí na úzkém obdélném půdorysu, mají sedlovou střechu, která je kryta eternitovými šablonami. Přesah dvorní střešní roviny tvoří široké zápraží. Zápraží je podbito prkny. Prostor poměrně širokého zápraží je vydlážděn převážně z kamene, některé části jsou z udusané hlíny. Obvodové zdivo chlévů je převážně roubené. Jedná se o vodorovně kladené trámy, které jsou v nárožích vázané tesařskými spoji. V tomto případě se jedná o tesařský spoj na rybinu. Roubení je obíleno. Zhlaví trámů je ozdobně vyřezáno. Ve východní části objektu se nachází polozapuštěný sklep, jehož obvodové stěny jsou kamenné včetně východního trojúhelného štítu. Dělící stěny chlévů jsou roubené, převážně obílené. Východní trojúhelný štít je kamenný omítnutý, hladký bez štukových profilací. Štít je prolomen jedním větracím otvorem do sklepení v patě štítu a dvěma obdélnými větracími otvory ve štítu. Dvorní fasáda má v přední východní části vysokou zděnou podezdívku, na které je uložena rámová dřevěná konstrukce vyplněná svisle pobitými prkny včetně dveří. Zbývající část fasády tvoří roubení, které je prolomeno dveřními otvory v dřevěné zárubni. Dveře svlakové uchycené pomocí horizontálního kování na dvou trnech. Dveřní zámky povětšinou chybí. Na západní straně je k chlévům přistavěn zděný hospodářský objekt, který překrývá téměř celou část západní fasády, která je tvořena roubením dosedajícím na kamennou podezdívku a štítem se svisle kladenými prkny. Zděný hospodářský objekt není součástí návrhu za kulturní památku.