dům

Jednopatrový dům se sedlovou, na nároží zvalbenou střechou, novodobé vikýře. Dům je podsklepený. Za domem dvůr. Novodobá terasa a kovové konstrukce na dvoře včetně oplocení nejsou předmětem památkové ochrany. V jižní ose po předloženém kamenném schodišti přístupný segmentově zaklenutý vstup do s dřevěnými dvoukřídlými dveřnicemi. Vstupní dveře dřevěné, s nadsvětlíkem a dvojicí bočních výkladců. V severní segmentově zaklenutý výkladec. Patro odděleno profilovanou kordónovou římsou, čtyřoké. Okna dřevěná čtyřkřídlá s vodorovným poutcem, dvojitá. Všechny otvory lemovány plochými šambránami. Ve valbové střeše trojice novodobých vikýřů s čtvercovými čtyřtabulkovými okny, zakrytých valbovými stříškami. Jižní fasáda z části zakryta přistavěným čp. 17 tříosá, na středu viditelné části segmentově zaklenutý průjezd uzavřený dvoukřídlými výplňovými vraty, jejich horní část z vějířově skládaných prken, ve středním poli osmiboké terče, spodní okopové pole s vertikálně osazených prken. Po stranách průjezdu obdélná čtyřkřídlá okna s příčníkem. V patře čtyři okna v rytmu 1-2-1. Patro odděleno profilovanou kordonovou římsou. Všechny otvory lemovány plochými šambránami. Ukončeno korunní římsou. Ve střeše čtyři vikýře stejné jako na východním průčelí, další za převýšeným čp. 17 Severní fasáda osmiosá, průchod z průjezdu v třetí ose od západu. Nad třetí a čtvrtou osou vyložen novodobý balkon s dřevěným zábradlím. Otvory stejně pojednány jako na ostatních průčelích. Patro odděluje kordonová římsa. Přesahující střecha rovně podbedněna. Ve střeše sazeno šest valbových vikýřů. Dvůr za domem s výjimkou malé terasy u objektu zatravněn, v trávníku osazeny kovové sušáky na prádlo. Terasa, sušáky ani oplocení nejsou předmětem památkové ochrany. Na JV od sousedního čp. 20,21 oddělen plotem z drátěného pletiva napnutém na kovových sloupcích osazených v betonové podezdívce, která vyrovnává rozdílnou úroveň terénu mezi čp. 18 a 20.