dům

Na jižní straně přesahuje střecha výšku vedlejší budovy - hladký trojúhelný štít má dva obdélné okenní otvory. Střešní rovinu směrem do Poštovní ulice prolamují dva vikíře, které mají sedlové oplechované stříšky s valbou a plechovými věžičkami. Uliční průčelí směřující do Poštovní ulice je tříosé. V přízemí jsou prolomeny dva segmentové vstupy. Vstup při nároží budovy vede do prostor prodejny, otvor je osazen dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s prosklenou horní částí. Druhý vstup je umístěn uprostřed průčelí. Otvor vedoucí do komunukačních prostor v přízemí je osazen dvoukřídlými dřevěnými klasicistními dveřmi. Na líci jsou dveře rámové, na rubu svlakové. Dveře jsou uchyceny pomocí točnice s třemi příčníky. Na levé straně přízemí je umístěno okno v líci fasády sloužící jako výkladec. Tři souměrně rozvržená okna v každém patrě jsou obdélná, špaletová, dřevěná, dvoukřídlá, dvojitá, členěná do kříže. Každé okno je orámováno jednoduchou štukovou šambránou. Průčelí ukončeje nevýrazná korunní římsa. Na fasádě byly restaurovány renesanční prvky. Původní okenní otvory byly vyznačeny ustupující omítkou v ploše otvoru, stejně tak původní vjezd od domu nad dnešním pravým vstupem. Původní okenní otvory mají malované šambrány, malovaný je rovněž portál nad původním vjezdem. Byla obnovena římsa, která dnes probíhá v úrovni oken druhého patra. Pod touto římsou je obnoven pás psaníčkového sgrafita. Psaníčkové sgrafito představuje rovněž nárožní bosáž. Fasáda především v přízemí vykazuje řadu nerovností. Průčelí směřující do Solní ulice má v levé části přízemí tři okna ve špaletách - okna slouží jako výkledce. Nad levým z nich je obnovena část původní malby. Další okno v pravé části přízemí je umístěno v nižší úrovni než ostatní okna. V patře jsou prolomeny čtyři okenní otvory, mezi třetím a čtvrtým se nachází arkýř sahající částečně do úrovně přízemí. Arkýř je nesen dvěma kamennými krakorci, je zastřešen pultovou stříškou z bobrovek. Arkýř byl nově obnoven při restaurování fasády. V čele arkýře je okno špaletové, renesančního tvaru - čtyři tabulky, každá ještě s náznakem dalšího dělení do kříže. Na bocích arkýře jsou dvě malá okna těsně přiléhající k fasádě. V druhém patře je prolomeno pět okenních otvorů, která respektují rozvržení oken v prvním patře. Okna jsou stejná jako okna v průčelí v Poštovní ulici, pouze nejsou členěna do kříže. Na tomto průčelí byly opět vyznačeny původní okenní otvory, malované šambrány, římsa s pásem psaníčkového sgrafita a nárožní bosáž. Dvorní průčelí je hladké, prolomeno řadou okenních otvorů různých velikostí. V přízemí se nachází dvoje jednokřídlé dveře. Malý obdélný dvorek za domem je obehnán ze všech stran zdmi domů, plocha dvorku je vybetonována.