dům

Objekt se nachází na území městské památkové rezervace. Jednopatrový podsklepený objekt s hlavním průčelím členěným římsou, která je pohledově zdůrazněna odlišnou barvou a s drobným soklem, rovněž v odlišném barevném řešení. Uliční fasáda je tříosá, přízemní hmota průčelí je zleva prolomena vstupním otvorem s rovným zakončením, dále výkladcem a druhým vstupním otvorem vedoucím do prodejny. Vrata jsou novodobá, palubková, s horním proskleným nadsvětlíkem, dveře do prodejny jsou dvojdílné. Areál zahrnuje dům a malý dvorek. Dům sloužil v minulosti jako obytný, zároveň zde byla prodejna. V současnosti je využití domu obdobné, dům je obytný a v přízemí je umístěná prodejna bazaru. Uliční fasáda je tříosá, přízemní hmota průčelí je zleva prolomena vstupním otvorem s rovným zakončením, dále výkladcem a druhým vstupním otvorem vedoucím do prodejny. Vrata jsou novodobá, palubková, s horním proskleným nadsvětlíkem, dveře do prodejny jsou dvojdílné, plné dvojkřídlé dveře jsou osazeny v líci fasády, vnitřní dveře osazené až za špaletou jsou prosklené. Výplně oken v patře jsou novodobé, měněné v roce 2007, jedná se o okna dřevěná, dvojkřídlá, jednodílná, otvíravá do interiéru, členěná do kříže. Střecha domu je nad předním traktem sedlová, nad zadním traktem se jedná o systém zastřešení pomocí dvou valbových střech se středovým úžlabím. Střešní krytinou jsou pálené drážkové tašky falcovky. Za domem se nachází dvůr. Dvůr byl v minulosti pravděpodobně alespoň zčásti zastavěn, tím byl objekt spojen se zadním stavením, dnešním čp. 128 v Dlouhé ulici. V současnosti je dvorek velmi úzký, nenachází se na něm žádné další stavby a od sousedního čp. 128 je oddělen pletivovým plotem s nízkou podezdívkou. Dvorek zároveň sousedí s dvorkem čp. 120, od kterého je oddělen vysokou ohradní zdí, ta však patří právě k čp. 120.