kaplička sv. Jana Nepomuckého

Drobná samostatně stojící stavba na obdélném půdorysu s valbovou střechou krytou taškami a se zděným štítem na V straně. Štít má trojúhelníkovou horní část lemovanou římsou a spodní část s volutovými křídly. Ve vrcholu štítu umístěn kovaný křížek. Průčelní fasáda má v ose obdélný vstup bez portálu, po jeho stranách dva pilastry, vycházející z profilovaného soklu, zavázané svými hlavicemi do profilace hlavní římy. Dveře jsou dvoukřídlové, dřevěné, v horní části prosklené, s pseudoslohovými mřížemi. Interiér zaklenut valeně, zadní stěna je půlkruhová. Barevnost fasád: dnes žlutá a bílá, na volutách prosvítá straší červená. Pozemek, na němž kaplička stojí, je oproti okolí vyvýšen, obezděn nízkým soklem a ohraničen kovovým mřížovým plůtkem. Před průčelím stojí dvě mohutné lípy. Vytvořil: 1994 J. Svobodová