Rodinná vila architekta Jaroslava Vondráka

Jedná se o dvoupodlažní vilový objekt s obytným podkrovím a polozapuštěným suterénem. Dům je zastřešen sedlovou střechou, podkroví prosvětleno okny v rizalitech zasahujících do střechy a oknem ve štítové zdi, nově jsou osazena maloformátová střešní okna. Sedlová střecha má výrazné štíty, komínová tělesa a příčný hřeben nad rizality. Krytina střechy je pálená, typ bobrovka, dvojitě kladená. Exteriérovou podobu stavby určuje cihelné zdivo v kombinaci se štukovými pásy lizén a říms (část štítu a pás mezi podokenní římsou 1. patra a korunní římsou jsou hladké štukové). Půdorys je obdélný s protilehlými půlválcovými rizality, severním a jižním. Z půdorysu vystupuje ještě západní nepodsklepené zahradní křídlo, tvořené v obou podlažích jedinou místností. Výrazným prvkem členícím fasádu jsou mohutné vykonzolované patrové římsy, jež jsou hladce omítány. Štít hlavní uliční fasády je po stranách zubovitě ukončen a doplněn nad okny opět výrazně vykonzolovanými nadokenními římsami v podobě markýz. Opticky výrazným kompozičním doplňkem východního štítu jsou dále „protichůdné“ šikmé pásy ozdobných prvků pojednané taktéž v režném zdivu. Shodné členění a zdobné prvky (režné zdivo, omítané římsy) se uplatňují i na mohutném centrálním komínovém tělese. K domu přiléhají na severní a západní straně mohutná vstupní schodiště z lícového zdiva. Zdivo objektu je cihelné, suterén je sklenutý, ve vyšších patrech jsou trámové dřevěné stropy. Dispoziční uspořádání domu je dvoutakt, se schodištěm situovaným v půlkruhovém rizalitu při severní fasádě. Hlavní vstup do domu je ze zahrady západním schodištěm a přes terasu. Na severní fasádě je samostatný vstup po schodišti do původní kanceláře (dnes bytu v přízemí). Oplocení pozemku se zahradou na zděné neomítané podezdívce koresponduje s fasádou domu. Tvořené je zděnými sloupky a podélnými poli se svislým dřevěným laťováním s krycím překladem, s původní plechovou vjezdovou bránou s náznakem oblouku a architektonizovaným vstupem z režného zdiva (pilíře a stříška). Zahrada je uspořádaná do dvou výškových úrovní a je tvořená v horní úrovni vydlážděnou terasou obehnanou ze tří stran konstrukcí nezastřešené pergoly se zděnými neomítanými sloupky oddělující obdélná pole s dřevěnou konstrukcí s art-decovými motivy. Hlavice pilířků jsou doplněny kovovými dekorativními bodci. Pergola je z vnější strany, od jihu a ze severu, doplněna samostatně stojícími nízkými půlkruhovými zídkami z režných skládaných cihel, skládaných střídavě s průhledy, které symbolicky chránily vrostlý strom po obou stranách terasy (oba stromy byly v průběhu let pokáceny). Okolní terén se ze tří stran mírně svažuje k vydlážděné stezce, která obíhá podél oplocení ve spodní úrovni zahrady. Ze zahradní terasy je od západu přístup po schodišti na malou podestu k hlavnímu vstupu.