kovárna

Přízemní obdélná kovárna s obydlím tovaryše a s pultovým západním přístřeškem na východní straně dvora je zastřešena polovalbovou střechou. Střecha je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Polovalbové jižní průčelí je hladké, v přízemí prolomeno novým vratovým otvorem vyplněným plechovými dvoukřídlovými vraty, v místě původní otevřené předsíně pro kování koní (zrušeno po roce 1927). Plocha štítu je od přízemí oddělena římsou krytou taškami a je po obvodě štukově lemována. V horní části štítu je prolomen polokruhový větrací otvor s jednoduchým lemováním. Východní fasáda je členěna dvěma okenními otvory různých tvarů a velikostí (kovárna a obydlí tovaryše). Severní štít obsahuje ve štítě senný otvor vyplněný dřevěnými dvířky.