kostel sv. Víta

Kostel sv. Víta stojí v parčíku na náměstí. Jedná se o orientovanou trojlodní stavbu poměrně členitého půdorysu. K obdélnému trojlodí se váže užší, polygonálně ukončený presbytář, na S s obdélným přístavkem sakristie. K jižní stěně lodi přiléhá barokní předsíň, k severní pak hranolový přístavek zvonice, který se otevírá portálem, lemovaným přetínanými pruty. K západnímu průčelí, završenému širokým štítem, se pojí předsíň, vetknutá mezi dva opěráky. Stěny lodi se otevírají dvěma řadami lunetových oken (v horní řadě slepých), presbytář jednou řadou oken, rytmizovanou opěráky. Před západním průčelím stály dvě pískovcové barokní sochy: vpravo sv. Antonín Paduánský, vlevo sv. Jan Nepomucký. Předmětem ochrany je kostel a vymezený pozemek.