měšťanský dům

Třípodlažní řadový objekt, jednotraktový, v části ulice Školní dvoutraktový, podsklepen pod hlavní částí situované do náměstí. Objekt je postaven spolu se sousedním domem Horní nám.15 nad ulicí Školní s valeně zaklenutým volným průchodem. Ve střední části se nachází gotický klenutý sklep, do náměstí vybíhají dva renesanční valeně zaklenuté menší prostory sklepů. Přízemí je zaklenuto valenými klenbami se segmentovými výsečemi a zadní segmentově klenutou chodbičkou s dvouramenným schodištěm ve střední části hloubky objektu. Patra jsou plochostropá s dochovanými záklopovými trámovými stropy a místností nad průchodem, zaklenutou valenou klenbou. Střechy jsou pultové, z náměstí zakryté vysokým cihlovým štítem. Fasáda do ul.Školní je devítioká, jednoduchá, hladká se vstupním dveřmi rámovanými štukovou šambránou s uchy a nadsvětlíkem. Dodatečně přidělané výkladce. Fasáda do náměstí je trojosá s pravou osou nad obloukovitě zaklenutým průchodem do ul.Školní. Okna jsou obdélná rámována jednoduchou štukou s vysoce nadsazenými nadokenními římsami se štukovým ornamentem. Vstupní výkladec do obchodu je novodobý, zaklenutý valenou klenbou , přístupný po třech schodech. V průchodu do ul.Školní je zachováno kamenné ostění bočního okénka.