původní jezuitská škola

Nárožní, dvoutraktový, třípatrový objekt o čtyřech křídlech. Křídlo do ul. Denisovy má 5 okenních os a samostatný vstupní portál do prvního dvora s chodbou v patře, původě spojující školu s kůrem kostela Panny Marie Sněžné. Průčelí je hladké se zachovaným kamenným ostěním oken. Křídlo do ul. Univerzitní je jednou zalomené, třípatrové o 9 okenních osách jednoduchých a dvou zdvojených, pod nimiž se nachází původní vstupy do sklepů objektu. Fasáda je členěná zdvojenými pilastry s volutovými hlavicemi a vejcovcem, okna zdobena pískovcovými šambránami a nadokenními římsami.Na parapetech oken v II.N.P.jsou osazeny kuželkové balustrády. Dvorní fasády jsou jednodušší, okna jsou zdobena štukovými šambránami a nadokenními římsami, přízemí je odděleno od patra jednoduchou průběžnou šambránou na kterou navazují jednoduché, mělce ve fasádě vystupující pilastry. Zadní křídlo objektu, které je kolmo postaveno na hradby, vytváří na ploše pozemku dva dvory.