zámek

Patrový zámek trojkřídlé dispozice se nachází na JZ okraji obce, orientovaný dlouhým průčelím (o 11 okenních osách) do prostoru rozlehlého nádvoří (k SV) s kostelem Povýšení sv. Kříže. Nestejně dlouhá boční křídla (patrové J křídlo a S přízemní křídlo) vymezují v zadní části obdélný čestný dvůr otevřený dnes směrem do provozní části zemědělského družstva. S kratší a pouze přízemní křídlo bylo zbořeno a nahrazeno novodobou provozní halou. Hlavní i dochované patrové boční křídlo mají nízké valbové střechy s plechovou krytinou. Prosté fasády (kdysi s sgrafitovou výzdobou) jsou dnes členěny pouze okenními osami. Přibližně v ose hlavního průčelí je dochován klenutý průjezd, dříve přístupný půlkruhově zaklenutým portálem, který je dnes částečně zazděn a jsou do něho osazeny prosté obdélníkové dveře. Okna mají profilovaná ostění a nadokenní římsy. Nad portálem je kovový znak Rohanů s datem 1877. V hlavním křídle jsou dochované valené a křížové klenby. V přízemí J křídla se nachází dvojlodní prostor sklenutý českými plackami do pasů. Ostatní místnosti jsou plochostropé. Předmětem ochrany je zámek čp. 16 a vymezený pozemek.