vila

nájemní vila, zahradní a architektonická úprava na parcele 547, garáž s terasou, původní oplocení Bytový dům/vila, postavená r. 1936 podle projektu Karla Stráníka, bývalého asistenta a spolupracovníka Le Corbusiera. Výrazně hmnotově strukturovaná puristická budova, umístěná v zahradě, která se architektonickými úpravami vyrovnává se sklonem terénu. Dvoupatrový dům, s plochou střechou se druhým patrem ustupujícím o šíři terasy; na V a J straně vlivem svažitého terénu vystupuje suterén jako snížené přízemí a otvírá se do zahrady. Dům obdélného půdorysu,se zaoblenými nárožími, která jsou prokomponována vpadlými rámci s okny trojdílnými a přes nároží zalomenými pásovými okny. JZ nároží je vyloženo na 2 kulatých pilířích směrem do ulice, nese lodžii v prním patře a pásová okna. V tomto nároží je v suterénu situován ateliér. Hmota budovy je dále pročleněna 3 obdélnými avantkorpy, z nichž na uliční fasádě nese přes nároží zalomená pásová okna, na S fasádě tvoří hmotu funkčně oddělené vstupní části domu, propojené lodžií s terasou na střeše garáže; a zahradním průčelí je tvořen hmotu provozního zázemí bytů. Dům spočívá na podestě betonové terasy, je kryt hladkou omítkou šedavé barvy. Součástí architektonické kompozice jsou i vzrostlé stromy na pozemku.