prstencová bosáž

Hranění bylo opět vytvořeno dlátem s rovným břitem. Obvodová stezka je poměrně široká, 4 cm a je součástí finálního dekoru. Nárožní bosáž je ve své lícové ploše finálně upravena ručním špičákem. Zajímavější je úprava bosáže na pilastrech v průčelí. Zde je líc dekorován kromě stezky novým nástrojem, zrnovákem. Tento nástroj se skládá z rukojeti, která může být buď dřevěná, nebo kovová, obmotaná kůží a z objímky, která v sobě drží pomocí klínů hranolové tyče (želízka) na konci čtyřhranně zašpičatěné. Jedná se o topůrkový nástroj s charakteristickými stopami ve tvaru mělkých obloučků. Zrnovák využitý na bosáži měl pět špičatých hranolovitých želízek. Celkově byla šířka ostří 5 cm. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z arkózového pískovce, který lze charakterizovat jako navětralou horninu vykazující mírné stopy mechanického poškození odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3 až R4.