kostel sv. Jana Křtitele

V areálu hřbitova stojící orientovaná jednolodní architektura obdélného půdorysu (loď je šestiboká), postavená z kamenného a cihelného zdiva, omítnutá hladkou omítkou bílé barvy, střecha valbová, krytá plechem, uprostřed lodi s oplechovaným sanktusníkem s lucernou, cibulí a korouhví, plná hambálková soustava. Před západní průčelí lodi je přistavěna patrová předsíň, nad kterou je v patře kruchta přístupná šnekovým schodištěm, které je umístěno ve válcovité přístavbě v rohu lodi a předsíně. K severní straně předsíně, k bočnímu vchodu, byla dodatečně přistavěna věž. Patrový přístavek se zakristií v přízemí a oratoří v patře se nachází na jižní straně presbytáře, který má rovný závěr. Fasáda celého objektu (mimo věže) je hladká, členěná pouze okny se segmentovými záklenky. Věž je čtyřpatrová, čtyřboká, v nejvyšším podlaží se skosenými rohy. přízemí je kamenné neomítnuté, další podlaží členěné lizénovými rámy, zdvojenými pilastry, pásovou rustikou a kordónovými profilovanými římsami se zubořezem. Okna věže pravoúhlá, v horní části vysoká s plným obloukem. Korunní římsa je z každé strany v ose nad hodinovými ciferníky obloukově vzepjatá, cibulová střecha je oplechovaná. K předsíni s hlavním segmentově ukončeným vstupem vede kamenné schodiště lemované plnými poprsněmi z kamene a betonu. Předsíň se stlačenou klenbou s lunetami, loď je plochostropá a presbytář oddělený plným Vítězným obloukem s valenými klenbami s lunetami. Nad pravoúhlým vstupem do sakristie je otevřený otvor se segmentovým záklenkem, propojující presbytář s oratoří. Okna s figurálními vitrážemi jsou v hlubokých nálevkovitých špaletách se segmentovými záklenky. Kruchta je umístěna v patře předsíně s pravoúhlým prolomením do lodi, kam je rozšířena dřevěnou konvexně tvarovanou částí s plnou poprsní zdobenou polosloupky. Výmalba dekorativní a figurální v medailóncích. Na podlaze šachovnicová dlažba. Sakristie je zastropená pruskými plackami v pase, ve zdi schodiště na oratoř.