měšťanský dům

Jednopatrový dům se slepým druhým patrem má klasicistní čtyřosé průčelí z konce 18. století členěné plochými pilastry. V přízemí zleva jsou dvě okna, pod nimi vstup do suterénu, dále výkladec a hlavní vstup do domu. Průčelí je v přízemí zdobeno jemnou pásovou bosáží s vysokými pásy a ukončeno profilovanou římsou nesoucí vysoký kordon. První patro společně se slepým druhým patrem je členěno průběžnými pilastry mezi okny a na nároží. Ve středu průčelí jsou pilastry zdvojené. Toskánské hlavice nesou profilovanou římsu, nad nimi pilastry pokračují k atikové římse, kryjící zčasti sedlovou střechu s hřebenem kolmým k ulici. Okna prvního patra mají pásové šambrány a římsu pod i nadokenní. Okna slepého druhého patra krytá žaluziemi jsou rámována pásovými šambránami, mají římsu podokenní a v parapetu obdélníkový vlys. Suterén hlavního objektu je pod levou částí dispozice, přístupný ze dvora, neboť zasahuje částečně (asi 2m) pod levé křídlo domu. Pod křídlem je strop z cihelných segmentů do travers, pod hlavním objektem je valená polokruhová cihelná klenba, nasazená u podlahy s vrcholnicí kolmou k ulici. Přízemí hlavního objektu je z větší části plochostropé. Zaklenut je jen dvorní trakt vpravo, kde v nárožní části je renesanční křížová klenba s hřebínky, po levé straně předělená zdí, za níž je v úzkém malém prostoru valená polokruhová klenba s vrcholnicí kolmou k dvornímu průčelí. Křížová klenba při dvoře pokračuje směrem do ulice nízkým cihelným segmentem a rovným stropem. Levé dvorní jednopatrové křídlo je v přízemí celé zaklenuto valenou klenbou eliptickou s vrcholnicí kolmou k ulici a pěti páry trojúhelných lunet. Ve vrcholu klenby ve středu křídla je štukový barokní vlys. Patro křídla je plochostropé. Přízemní objekt v zadní části dvora je plochostropý.