obytný dům

Severní stranu usedlosti zaujímá obytné stavení, jehož hlavní štítové průčelí je orientováno západním směrem, k silnici. Zdivo je cihelné, na vyrovnávací podezdívce z pískovcových kvádrů, s původně monochromní bílou vápennou omítkou. Stavení zastřešuje sedlová střecha s valbičkou, krytá nepůvodní krytinou z vlnitého eternitu. Štítové průčelí je členěné třemi okny vedle sebe v omítkových šambránách a ukončené profilovanou římsou, krytou donedávna břidlicí. Štít, lemovaný římsou, člení dvě menší obdélná okna a drobné okénko ve vrcholu. Mezi okny štítu je obdélná kartuše s vročením 1880, datujícím zřejmě úpravy při dostavbě usedlosti. Vchod do domu je ze severní strany. Vstup má hladké kamenné ostění a nové dveře, původně zde byly dvoukřídlé výplňové dveře s bohatou secesní dekorací. V prodloužení dispozice navazují chlévy. V průčelí, na jeho ose je menší obdélné okno do chléva a nad ním trojúhelný štít s dekorativní sestavou větracích otvorů s cihelnou mříží.