mohyla ruských a srbských vojáků

Kamenná mohyla ruských a srbských vojáků je umístěna v západní části hřbitova. Jde o mohylu čtvercového půdorysu z umělého kamene. Spodní část posazená na ploché desce přechází do tvaru komolého jehlance, na vrcholu je masivní kříž. Na čelní straně kříže je uprostřed hluboký reliéf s hlavou Krista, ramena kříže jsou zdobena dekorativními prvky listů. Na zadní straně kříže je ve středu jednoduchá květová rozeta, na bočních čelech ramen kříže jsou reliéfy květů. Ve spodní části dříku jsou vyhloubeny plochy tvaru obrácené valbové střechy. Spodní sokl přechází ve středních bočních částech v kvádrové výstupky s reliéfním zdobením věnců. Po bocích základového stupně vystupující z plochy nápisy. Na čelní straně je nápis FRIEDE/ MIT EUCH/!/, čelně vlevo je nápis HIER RUHEN KRIEGSGEFANGENE / SERBEN UND RUSSEN //, na zadní straně je nápis psaný srbsky cyrilicí MIR SVEM/ 1914-xxx//, čelně vpravo rovněž nápis psaný cyrilicí: OBCE POČIVAJI ZAROBJE/ NICI xxx SRBA I xxx RUSA// . U obou nápisů nedotesané hladké obdélné plochy pro počty pohřbených, totéž u letopočtu začínajícího 1914.