hrob Josefa rytíře Bartoně

Hrobka ve východní části hřbitova v ose pěšiny v sektoru XV je tvořena deskovým příkrovem dvojhrobu a zděnou širokou edikulovou stěnou v zadní části. Hrob s vysokým orámováním, dodatečně překrytý žulovými broušenými deskami modravější barvy. Střed přední stěny schodovitě ustoupený, vpravo signatury autorů. Uprostřed příkrovu vzadu vystupuje deska se jmény později pohřbených členů rodiny. Edikulová cihelná stěna zezadu hladce omítaná (původně u hřbitovní zdi). Edikulu tvoří dva půlkruhové pilíře s předstupujícími lištami na bocích a uprostřed, za nimi úzký úsek stěny s obvodovou lištou. Mezi pilíři stěna s předstupujícím orámováním, v něm předložená nápisová deska, na ní na dvou konzolách nasedá římsa s nápisem a rám s vloženým bronzovým reliéfem s portrétem rodičů Bartoňových, signovaným dole vpravo O. ŠPANIEL. Nad pilíři masivní překlad se zazubeným obrysem, uprostřed čelní stěny oválná nika s reliéfem erbu (čtvrcený štít, v 1. poli dva zkřížené tkalcovské člunky, nad nimi vřeteno. Ve druhém a třetím poli lev, držící v pravé přední tlapě dvě k sobě přivrácená spojená lekna. Ve čtvrtém poli vzrostlá lípa. Nad štítem dvě přilbice, na pravé složená křídla, na levé vyrůstající lev, držící v tlapě spojená lekna. Kolem přikrývadla. Zevnitř u pat pilířů měděné lucerny ve tvaru kvádru s půlválcovým zakončením, přední stěny prosklené.