sousoší Nejsvětější Trojice

Původně sousoší Nejsvětější Trojice (Triumfální), na původním podstavci se dle literatury nalézal letopočet [nelze ověřit] "1765“. Původní popis: Pískovcové sousoší, výšky cca 150 cm. Na oblacích sedí vedle sebe vpravo Bůh Otec v řasnatém oděvu, přidržující si levicí zeměkouli na levém koleně, a vlevo Kristus s obnaženým trupem, pravici na prsou, levicí objímá ramena Boha Otce, jehož pravice ukazuje na holubici (Duch sv.) mezi jejich koleny. Podstavec sousoší (pískovec, asi 150 cm) je novější, pseudogotický. Před ním kamenné klekátko s kružbovým panelem. Na místě v současnosti novogotický podstavec s úsekem balustrády před čelem podstavce a na něm osazena zcela nevhodná „replika“ sousoší typu Piety v podobě Boha Otce, který drží na klíně Krista. Na čelní stěně spodní části podstavce nápis: „NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE // RESTAUROVÁNO LP 2004“. Originál sousoší bohužel nedohledán, stejně tak jako původní podstavec z roku 1765, který se měl nalézat ve Vejprnicích.