zámek

Volně stojící dvoupatrová budova se zaobleným nárožím a středním rizalitem. Fasáda směrem do čestného dvora členěna 5 okenními osami na severní straně, třemi okenními osami rizalitu a opět 5 okennímmi osami na jižní straně. Přízemí směrem do čestného dvora členěno pásovou bosáží s rýhováním. Severní část prolomena třemi pravoúhlými částečně zazděnými okenními osami a jedním pravoúhlým vchodem s nadsvětlíkem. Tříosý rizalit prolomen dvěma pravoúhlými vchody s nadsvětlíky a jednou okenní osou s pravoúhlým oknem. Jižní část přízemí otevřena jedním pravoúhlým vstupem s nadsvětlíkem a 4 okenními osami, okna jsou pravoúhlá zapuštěna do mělké profilované špalety. Přízemí odděleno od 1. patra kordónovou římsou. Fasáda 1. patra hladká členěna v rizalitu pilastry s jónskou hlavicí prostupující 1. a 2. patro zámku. Ostrá nároží do čestného dvora akcentována hladkými pilastry. Okna prvního i druhého patra pravoúhlá, zasazená v líci zdiva a v 1. patře zdobena úseky nadokenních říms. Průběžná podokenní římsa odděluje 1. a 2. patro. Okna ve druhém patře jsou nižší a vsazena v líci zdiva. Korunní římsa je výrazně profilována a nad rizalitem akcentována vystupujícím trojúhelníkovým štítem. Plocha štítu hladká lemovaná profilovanou římsou. Jižní strana zámku se shodnou architektonickou profilací - pásové bosáže v přízemí a hladké fasády 1. a 2. patra, odděleného kordónovou římsou. Fasáda členěna pěti pravoúhlými okenními osami, které jsou v přízemí zasazeny do mělké profilované špalety a v 1. a 2. patře osazeny v líci zdiva. Průběžná podokenní římsa odděluje 1. a 2. patro, které je ukončeno výraznou profilovanou korunní římsou. Nároží je zaobleno. Zahradní průčelí je akcentováno dvěma výrazně vystupujícími nárožními trakty, které jsou prolomeny 3 okenními pravoúhlými osami. Zapuštěná část zahradního průčelí prolomena 5 pravoúhlými okenním osami. Fasáda se shodnou architektonickou profilací. Budova směrem do parku je v důsledku vyrovnání terénní nerovnosti posazena na vysokou základnu. Fasáda jižního nároží se shodnými architektonickými prvky. Střecha sedlová, nad nárožními stavbami valbová, krytá pálenou střešní krytinou. Místnosti jsou plochostropé, v slavnostním sále se štukovou ornamentální výzdobou.