stodola

Zděný hospodářský objekt na protáhlém obdélném půdorysu, vestavěný do svažitého terénu tak, že zvenčí z úrovně silnice vede přímý vjezd do stodoly, kdežto ze dvora vedou dva vstupy do klenutých chlévních prostorů pod touto úrovní, takže průčelí je patrové. Stěny jsou převážně zděné z opuky s cihelnou nástavbou a výplněmi, štít s dekorativní skladbou větracích průduchů v podobě dvou velkých kosočtverců je z cihel. Zdivo se zachovalo většinou bez omítek, na straně k silnici ulpívají zbytky omítek převážně na cihelném zdivu. Střecha je poměrně strmá, asymetricky nasazená, vzadu zvalbená, vepředu má cihelný štít s vrcholovou valbičkou. Keramická střešní krytina částečně z bobrovek, převažují novější ražené tašky.