krucifix

Na masívním podstavci čtvercového průřezu, osazeném na profilovaném soklu, stojí kříž s ukřižovaným Kristem. Podstavec je ukončen výrazně profilovanou římsou s tympanonem ve tvaru trojúhelníka se skoseným vrcholem. Z přední stěny podstavce, vystupuje reliéf klečícího Krista, nad ním anděl. Na římse, u paty kříže klečí na volutových na podstavcích dva andílci se sepjatýma rukama. Pata kříže má tvar komolého čtyřbokého jehlanu, jehož přední strana je zdobena reliéfem kalicha, vinného hroznu a klasů. Ramena kříže jsou hladká. Na kříži korpus Krista s hlavou skloněnou k pravému rameni. Pod nohama Ukřižovaného je osazena kartuše z bílého mramoru s vytesaným nápisem MISSION 1895, 1914. Materiál: pískovec, výška 470 cm.