kostel sv. Kříže

Jednolodní neorientovaná stavba obdélného půdorysu s půlkruhově zakončeným presbytářem. Hlavní průčelí do ulice Na Příkopě členěno vysokou edikulou, tvořenou po straně vždy na vnitřní straně sloupem, na vnější pilířem s ionskými hlavicemi. Ty podpírají mohutné profilované kladí, ve vlysu nápis AVE CRUX SPES UNICA. Kladí završeno zalamovanou římsou se zubořezem. Nad ní zalamovaná atika, ve vrcholu kříž. Exteriér členěn vysokými půlkruhově zakončenými okny, zasazenými v pilastrových edikulách, s hlavním volutovým klenákem. Na severní straně pravoúhle zakončený portál. Střecha sedlová, krytina prejzová. Interiér jednolodní, klenut plackami na představených pilastrech a v presbytáři představených sloupech. Jižní strana členěna termálními okny. Presbytář klenut konchou.