zemní vodojem

Vodojem se nachází v severozápadní části parcel č. 595/1 a 596/1 a je v terénu patrný svým vyvýšením se zemním valem. Do valu jsou zasazeny dva technické vstupní objekty z režného cihlového zdiva. Menší z objeků se nalézá při jihovýchodní straně valu. Průčelí se vstupem na ose a postranními úzkými okénky z každé strany, nad tímto dekorativní segmentový keramický oblouk glazovaný zeleně. Na krajích postupně mírně předstupující a zvyšující se rizality. Ke vstupu vedou stupně lemované plným zděným zábradlím, svrchu obloženým zelenou keramikou. Vstupní vrata dvoukřídlá, plechová, členěná na 8 čtvercových mírně vypouklých polí, nátěr zelený. Uvnitř dva prostory, první překlenut 3 poli nepravé klenby do ocelových nosníků. Druhý objekt se nachází při severovýchodní straně valu.