obytná budova

Budova na hraně svažitého terénu dorovnává jeho sklon odlišnou výškovou dispozicí průčelí. Barokní charakter obdélné stavby utvrzuje mansardová střecha s vikýři, a vysoká okna v šambránách. Směrem do zahrady a smíchovského údolí se budova obrací trojpodlažním průčelím s trojicí stlačených oblouků v přízemí, které je mírně trapézovitě rozšířeno. Do oblouků je vsazena dvojice vstupů a jedno okno. Okna pater nejsou vázána na osu a mají i rozdílnou velikost. Portiky lemují kamenná ostění, některá s uchy a klenákem, okna mají ploché šambrány s profilovaným okrajem. Boční i uliční průčelí jsou dvoupodlažní, některé okenní osy jsou slepé, naznačené jen slepou šambránou. Vstupy jsou na východním a severním průčelí; dům je od ulice oddělen zídkou a drobnou předzahrádkou.