galerie

Přízemní čtyřkřídlá budova s hlavním přesahujícím křídlem. To je členěno toskánskými pilastry, které nesou profilovanou římsu a široký vlys. Jednotlivá pole pokrývá opakující se sgrafitová výzdoba – dva pásy psaníček a velký ornamentální rámec s terčem se znakem uprostřed. Vlys vyplňuje bohatá sgrafitová výzdoba s motivy gryfu, váz, festonů, girland, která se soustreďuje okolo kruhových medailonů s bystami významných osobností. Na ose průčelí je orientován vstupní portikus otevírající se paladiánským oknem. Zaklenutí portiku nesou toskánské sloupy, klenbu pokrývají kazety s růžicemi. Ve cviklech portálu jsou dva reliéfy – vlevo ženská postava držící tužku a velkou desku, vpravo mladík držící v ruce sošku okřídlené múzy s vavřínovým věncem nad hlavou. Sgrafitová výzdoba se objevuje i na štítové straně – tympanon a pás pod ním je vyplněn neorenesanční ornamentikou s motivy gryfů, sfing, květina apod. Boční křídla jsou bez výzdoby.