sousoší krucifixu se sv. Maří Magdalenou

Sousoší je umístěno mezi opěráky závěru z vnější strany kostela. Na upraveném terínu za nízkým kovaným plotem je umístěn podstavec obdélného půdorysu s masivními výžlabky, z čelní strany je opatřen nápisem (viz nápisy) v širokém obdélném poli s vykrajovanými rohy a zaoblenými užšími stranami. Zakončen je širokou profilovanou římsou s masivním výžlabkem. Na podstavci je umístěna samotná plastika se stylizovanou skalou, na níž klečí Marie Magdalena se sepjatýma rukama s útrpným výrazem v dlouhém rouchu s rozpuštěnými vlnitými vlasy. Tvář má otočenou doleva obličejem k divákovi. Ke kříži je otočena zády. Za ní se ze skály tyčí masivní kříž s korpusem Krista a s nápisovou páskou INRI. Kristus má ruce přibité na svislé břevno kříže a hlavu nachýlenou směrem do leva přikrytou trnovou korunou. Bederní rouška ukřižovaného se v dynamických vlnách s bohatou draperií ovíjí okolo svislého kusu kříže ke Marii z Magdaleně. Tělo Kristovo je znázorněno se značným naturalismem je zřetelná propracovaná muskulatura i rysy tváře s vousem a vlnitými vlasy.