mlýn

Mlýn poprvé zmiňován r. 1618, přestavěn r. 1846, rekonstruován r. 1910. Uzavírá dvůr na západní straně. Je to patrová budova na obdélném půdorysu. Podél západní fasády k němu přiléhá novodobá přízemní obdélná přístavba. Střecha je valbová, kryta dvojitou bobrovkovou krytinou. Krovy mají stojaté stolice. Východní průčelí je petiosé, s mělkým rizalitem na střední vstupní ose. Kordonová i korunní římsa je bohatě profilována. Okna jsou osazena v líci fasády, v patře jsou zdobena obíhající profilovanou lištou. Nároží je vpadlé, zaoblené. V SV nároží je vezděn mramorový zdobený patník. Vstupní portál s půlkruhovým záklenkem je mramorový, nese vyrytá data - 1804, 1846, 1935/39?/, 1944. Severní fasáda má vstup na ose, na úrovni průjezdní komunikace, přímo do patra. Vstupní portál je mramorový, profilovaný, doplněn nadlehlou nikou, ve které je umístěna mramorová socha sv. Jana Nepomuckého. Soška je datována r. 1859. Vpravo od vstupu je novodobý, luxfery zasklený okenní otvor. Fasáda je provedena z hrubozrnné omítky v kombinaci s hladkou plochou kolem portálu, okna, na nároží a římsy. V budově je k jihu orientovaná světnice v obou podlažích. Přepatrování a strojní zařízení je zachované, dřevěné. V přilehlé novostavbě pekárny /z r. 1910/ je zachované strojní zařízení.