škola architektury

Součástí školy se stala i Škola architektury, pro kterou vypracoval návrh architekt Jan Kotěra, ve spolupráci s architektem Josefem Gočárem. Třípatrová kubisticky působící budova s plochou střechou. Hlavní vstup je zvýrazněn zužujícím se schodištěm, je rámován pilastry se zalamující se hranou. Pilastry nesou balkon, s nápisem „Škola architektury“ v čele. Hlavní průčelí je horizontálně rytmizováno černými pásy mezi patry. Třetí patro je akcentováno – mezi okny jsou tmavé pylony, fasádu završuje obdélníkové pole s nápisem Akademie výtvarných umění. V obdobně řešeném bočním průčelí ve třetím patře otevírají prosklené ateliéry. Fasáda do zahrady je prostá. Na utváření fasády budovy, v její rytmizaci robustnosti plastických prvků se odráží vliv art –deco.