administrativní budova

Budova svou objemovou kompozicí navazuje na rozvrh vily: nároží zdůrazňují dvouosé převýšené pavilony s valbovou střechou. V ose vstupu do zámku se obě křídla (stáje i správní budova) půdorysně zalamují a jejich hmota ustupuje směrem do ulice. V ose je pak střední část konkávně projmuta a rozdělena portikem, lemovaným pískovcovými obelisky. Portikus je přístupný mohutným dvouramenným schodištěm podél vypouklých stěn. V ose pod podestou schodiště se nachází vstup. Schodiště je členěno pilastry, má balustrové zábradlí a na sloupcích osazené vázy - ve skromnějším provedení opakuje tvarosloví schodiště hlavního. V navazujících křídlech byly kočárovny, otevřené klenutými arkádami s profilovanými archivoltami a klenáky se šternberskou hvězdou. Správní budova čp. 3 náleží do východního křídla. Jde o přízemní jedenáctiosou stavbu. V její krajní a střední ose se nachází portály s nadsvětlíky. Okna i vstupy jsou obdélné, rámovány ostěním. Fasáda je rytmizována meziokenními pilastry a profilovanou korunní římsou. Nad okny i portálky jsou obdélná pole se zbytky mytologických výjevů, již několikrát přemalovanými. Fasáda objektů je opatřena hladkou omítkou v bílé a cihlové barvě.