kaple

Exterier: Západní průčelí - v přízemí trojosý protikus s lomenými oblouky arkád, zaklen. kříž. klenbami na pilastrech, oddělenými pasy. V ose se nachází vstup s kamenným profilovaným ostěním a kružbovým tympaonem. Střední část portiku je oddělena nízkou balustrádou. Nad střední vstupní částí portiku je trojúhelný štít s rosetou, ukončený křížem, nad močními poli nd římsou balustráda z kružeb, pokračující i nad ochozy na stranách kostela. V horní části fasády průčelí je slepá kružbová roseta , nad římsou trojúhelný štít členěný panelací, opět ukončený křížem. Boční strany stavby jsou v přízemí členěny připojeným ochozem, zaklenutým kříž. bezžebernými klenbami s pasy na pilastrech, zvenku na oblých sloupech s hlavicemi. Při zdi kostela jsou mezi pilastry hlubší niky. Nad ochozem je fasáda členěna opěráky s pultovými stříškami, okna jsou lomená s profilovaným kamenným ostěním a kružbami. Římsa pokračuje ze záp. průčelí i na závěrovou část stavby, která je shodně členěna. Okna lodi jsou o jedno vertikální pole širší než okna závěru. Interier: Loď o třech polích křížové žebrové klenby vycházející z konzol s římsovým členěním. Pod pásem oken obíhá prof. podokenní římsa, pod níž jsou v lodi fragmenty pásu s ornamentální malbou. V západní stěně je křížově zaklenutý výklenek, před nímž v lodi obíhá úzký ochoz s kružbovou poprsní na krakorcových konsolách. Při vstupu do bočních prostor jsou jednokřídlé dveře se čtvercovými profil. výplněmi a kamenným pravoúhlým ostěním. Závěr s paprsčitou klenbou přímo navazuje na loď, i členění je zde shodné. Presbytář je oddělen oltářní mřížkou s předstupujícími sloupky, za nimi je pak kružbová balustráda. Sakristie je zaklenuta křížově.