kostel Narození Panny Marie

Chrám, pod nímž se v téměř v půdorysu celého kostela nachází rodová hrobka Liechtenšteinů je situovaný na soklové terase tvaru písmene U prolomené na přední západní straně vstupem do hrobky. Monumentální strohé průčelí chrámu je rytmizované dvojicí rizalitů prolomených pravoúhlými vstupy a členěných bohatě profilovanými zalamovanými římsami, mezi nimiž se nachází portál hlavního vstupu s profilovaným ostěním, hladkou kamennou supraportou flankovanou po stranách párem profilovaných volutových konzol nesoucích ořímsovaný fronton. Rizality dosahují pouze asi dvou třetiny výšky průčelí - horní poněkud ustupující část je hladká, členěná pouze středním termálním okenním otvorem s plastickou šambránou. Průčelí je završeno trojúhleníkovým ořímsovaným štítem.