hospodářský dvůr v předhradí

Hospodářský dvůr trojkřídlý na obvodu vyvýšené terasy, východně od zámku. Východně od východního křídla je příkop s potokem. Východní křídlo rovněž přízemní se sedlovou střechou, zhruba v polovině rozdělené vjezdovou věžovou bránou s patrem a stanovou střechou. Brána má průjezd s oblouky, strop chybí, v patře na východní straně klíčové střílny. Krov je Ránkovy soustavy, nadezdívka byla původně zjevně ochozem kolem starší střechy. Průčelí věže má pozdně renesanční podobu s lisenami a kvádrovanými nárožími, na východní straně dochované otvory pro kladky padacího mostu. Severní část křídla je klasicistním chlévem (konchové nádržky), strop je povalový, průčelí má klasicistní úpravu. Jižní část křídla byla snad rovněž chlévem s podobnou klasicistní úpravou. Křídlo bylo dozděno ke starší pozdně renesanční obvodové zdi - hradbě. Krov obou částí křídla je asymetrický (západní část má polopatro), krovy hambalkové, severní část se stojatou stolicí, jižní se šikmou.