provozní budova Velké Březno

Objekt je přízemní, obdélného půdorysu s obdélným rizalitem na středové ose severního průčelí. Střecha hlavní budovy je sedlová, střecha rizalitu také, orientovaná příčně na středovou osu hlavní budovy. Z hřebene vyrůstá trojice zděných tahových komínů, ve východní části jeden dvou průduchový, v západní jeden jedno průduchový a jeden dvou průduchový. Komíny mají korunu přesahující obrys a pod komínem obdélnou římsu. Zhlaví krokví a předsunutých vaznic jsou bohatě profilovaná. Bedněné podbití má profilované okraje. Severní okapové průčelí lze rozdělit do dvou plánů a pěti os. Průčelí se zdvihá z nízkého soklu, ve spodní pětině je podélná štuková páska. V předním plánu se uplatňuje rizalit umístěný na středové ose hlavní budovy. Na jeho středové ose se otevírá obdélný dveřní otvor osazený jednokřídlou výplní. Výplň je rámové konstrukce, rozdělená na třetiny. Ve spodních dvou jsou kazety, v horní skleněná tabulka. Nad poutcem je prosklený světlík v širokém dřevěném rámu. Otvor je orámován úzkou hladkou štukovou šambránou. Ve štítu je kruhový okulus bez výplně, s okosenou hranou špalety. V první, druhé, čtvrté a páté ose v zadním plánu jsou obdélné okenní otvory osazené dvoukřídlými výplněmi s křídly dělenými do dvou čtvercových tabulek. Nad poutcem je dvojice čtvercových větracích křídel. Otvory mají hladké štukové šambrány. Západní štítové průčelí se zdvihá z nízkého soklu, ve spodní pětině je podélná štuková páska. V předním plánu tvořeném hlavní budovou neobsahuje žádné otvory. Je uvozeno úzkým lizénovým rámcem. Ve štítu se otevírá kruhový okulus bez výplně, s okosenou hranou špalety. V zadním plánu tvořeném severním rizalitem je menší obdélný okenní otvor osazený jednokřídlou výplní o čtyřech tabulkách. Východní štítové průčelí se zdvihá z nízkého soklu, ve spodní pětině je podélná štuková páska. V předním plánu tvořeném hlavní budovou neobsahuje žádné otvory. Je uvozeno úzkým lizénovým rámcem. Ve štítu se otevírá kruhový okulus bez výplně, s okosenou hranou špalety. V zadním plánu tvořeném severním rizalitem je menší obdélný okenní otvor osazený jednokřídlou výplní o čtyřech tabulkách. Jižní okapové průčelí se zdvihá z nízkého soklu, ve spodní pětině je podélná štuková páska. Má pět okenních os. V první, druhé, čtvrté a páté ose jsou obdélné okenní otvory osazené dvoukřídlými výplněmi s křídly dělenými do dvou čtvercových tabulek. Nad poutcem je dvojice čtvercových větracích křídel. Otvory mají lehce vpadlé šambrány. Ve třetí ose se otevírá obdélný okenní otvor opatřený mříží z ocelových prutů opatřených nátěrem bílé barvy. Omítky průčelí jsou hrubé, šedé barvy, severní rizalit má omítky okrové barvy.