náhrobek rodiny Třebických

Náhrobek z pískovce se skládá ze tří částí. Mírně zaoblený kvádr soklu je na přední straně osazen okrouhlým medailonem se jmény zemřelých. Kolem medailonu je reliéfně vytesán věnec. Ze soklu vyrůstá reliéfně vyobrazený pahorek s křížem a ukřižovaným Kristem. Korpus je v torzálním stavu, horní rameno kříže vyplňuje tabulka s latinskou zkratkou INRI. Náhrobek vrcolí půlkruhovým nástavcem s nárožními akroteriemi po stranách. V nástavci se nachází reliéf se symboly okřídlených přesýpacích hodin a hada urobora. Z vrcholu nástavce vyrůstá nejspíše mladší kříž. Ve spodní části soklu se nachází prázdná obdélná nika, ve které byl původně portrét Václava Třebického, jehož jméno bylo vytesáno vlevo od portrétu.