vila

Objekt stojí na pravidelném obdélném půdorysu, jeho uliční průčelí je osově řešeno s hlavním vchodem situovaným nad původně dvojramenným schodištěm. Přízemí (z ulice 1. patro) je členěno průběžnou vodorovnou rustikou, tvořenou trojicemi souběžných oblých prutů. Fasáda pater hladká, s nárožní bosáží, zakončenou pod římsou vysokým pásem vlysu, členěného kolmým štukovým žlábkováním a pásem ornamentální sgrafitové vegetabilní výzdoby červené barvy. Okna 1. patra lemována drobnou profilovanou šambránou s výraznými parapety, nástavci a nadokenními římsami doplněnými poli s vegetabilní štukovou výzdobou. Mezi střední dvojicí oken je umístěna na štukové konsole socha Panny Marie, krytá kovanou stříškou. Okna horního patra prostupují štukovým vlysovým pásem. Ve středu fasády nad římsou atiková zídka, doplněná kovanými výzdobnými prvky. Boční a zahradní fasáda členěna architektonicky shodným systémem s hlavní fasádou. Suterén domu (bývalý sklep) je klenut segmentovými valenými klenbami. Středem objektu prochází schodiště s původním kovaným zábradlím s vegetabilními motivy a barevnou dlažbou. V přízemí dveře na chodbu, jejichž výplně jsou z leptaného skla (figurální výzdoba). Podesty schodiště klenuty zrcadlovou klenbou. V patrech jsou dochovány původní dřevěné rámy a dveře s vyřezávaným dekorem, v 1. patře s dekorativními nástavci, s dochovanými původními doplňky klikami, zvonky, kukátky. Na každém patře osově situované vstupy do bytů. Předsíně klenuté zrcadly, ostatní místnosti plochostropé. V bytech dochovány původní dveře a okna vč. původního kování, původní parketové podlahy. Krov zachovaný, krytina nepoškozená.