varna

Jádrem lihovaru je téměř 24 m vysoká budova destilovny. Varna se do ulice projevuje převýšeným průčelím věžové části s částečně zachovaným lisenovým rámováním pater. V úrovni 1. patra je osazena trojice vysokých půlkruhově zakončených oken, nad kterými se nachází pás druhotně upravených čtvercových oken s luxfery. V posledním patře je trojice menších půlkruhově zakončených oken, kolem nichž je patrné původní lisenové členění plochy pod trojúhelně zakončeným štítem sedlové střechy. Interiér hlavního provozu destilovny je řešen jako jednotný prostor s ochozy kolem středního volného prostoru. V jihozápadním rohu prostupuje subtilní těleso točitého litinového schodiště s dekorativně člennými prvky schodnic a balustrami zábradlí s madly.