kříž

Třístupňová základna kříže, z níž střední část nese na přední straně nápis: „Tento Křjž nechali postavit: / Sjmon Obrjučnjk vejminkář / na Karlově pod číslem 6 / s manželkou svou Annou / z pozůstalosti svého zemřelého / syna Martina Obrjučnjka / leta Páně 1863.“. Ve spodní části druhého stupně základny kamenná tabulka s nápisem: „ RESTAUROVÁNO 2001“. Na základně oblounová patka a dřík soklu s reliéfem Bolestné P. Marie s rukama na prsou a hlavou skloněnou k levému rameni v mělké nice. Na bocích soklu ryté rámce. Na zadní straně v obdélném zrcadle původně dnes již neznámý nápis. Sokl ukončuje římsa s vejcovcem. Ze soklu vyrůstá jehlan s reliéfem kalicha, vinné révy s hroznem a třemi obilnými klasy vpředu, na bocích a vzadu obdélné zrcadlo s konkávními rohy. Vlastní latinský kříž stojí na imitaci skalnaté podnože, která nese kubickou patku s okosenými nárožími. Kristus má hlavu otočenou k pravému rameni, nohy přibity dvěma hřeby, nad hlavou titulus: „ I.N. / R.I.“. Obě postranní sochy mají totožnou základnu a sokl.