vila

Jedná se o dvoupatrový podsklepený objekt členitého půdorysu s rizality a nárožními vížkami na severozápadě a jihozápadě. Vilu kryje mansardová střecha s obytným podkrovím, půdou a terasou na střeše. Průčelí mají v přízemí kvádrovou bosáž a rustiku, v soklové části hrubě tesanou, patra jsou hladká honzontálně členěná trojici plochých pásků a pravidelně rozmístěnými bosami. Průčelí uvozené soklovou římsou je horizontálně členěno parapetní římsou, římsou na úrovni patek záklenku oken, kordónovou římsou, parapetní římsou oken patra a zakončeno je korunní římsou ve tvaru kladí, jehož vlys zdobí střídající se bosy a volutové konzolky. Okenní otvory mají půkruhové, segmentové, či přímé překlady, přičemž v patře je lemují profilované šambrány s navazujícími přímými úseky nadokenní římsy, či trojúhelnými frontony. Některé otvory, či nároží zpevňují pilastry, či lizény. Střešní rovinu člení obdélné vikýře s půlkruhovými záklenky a bohatě zdobené štíty. Centrálnímu půdorysu dominuje dvoupodlažní hala se světlíkem a hlavní schodiště s bohatou umělecko-řemeslnou výzdobou, kazetovými schody, štukatérskou výzdobou s rostlinnými a figurálními motivy a nástěnnými malbami. Přízemí je celé obloženo profilovanými dřevěnými prvky. Ve všech místnostech jsou bohatě zdobené kazetové stropy. Hlavní tříramenné schodiště ústí do sloupové síně prvního patra, mající kompozitní hlavice a konzoly s maskarony včetně malovaných medailonů. Patro bylo původně bohatě malováno a mj. se zde dochovala luxusní koupelna v orientálním stylu. Podkroví má obkládaný krov s místnostmi pro služebnictvo a se vstupem na půdu a terasu. V suterénu se nachází zázemí kuchyňského a skladového hospodálství včetně kotelny.