I. zastavení křížové cesty

Na okraji lesa při patě kopce ve svažitém terénu situovaná drobná sakrální architektura typu poklony. Drobná stavba obdélného půdorysu je tvořena kamenným (pískovcovým) soklem s klekátkem tvořeným dvěma stupni. Vlastní hmota kaple je z režného cihelného zdiva. Čelní strana je akcentována středovým hranolovým pilastrem nesoucím obdélný profilovaný opukový rám, do kterého je vsazena litinová deska s výjevem, na kterém je Ježíš odsouzen k smrti. Nad deskou je v ploše trojúhelného štítu na osu vsazena kruhová opuková deska s římským číslem 1 psaným novogotickým lomeným písmem. Nároží architektury jsou zešikmená a ve spodní a horní části mírně rozšířená. Korunní profilovaná římsa nese pultovou opukovou stříšku. Ve vrcholu stříšky je umístěn na kubickém soklu latinský kříž.