městský dům

Řadový jednopatrový dům s novodobým, původně eklektickým průčelím, o čtyřech okenních osách a širokými vraty při pravé straně domu. Uliční průčelí vlevo obsahuje vchod do nebytových prostor s novodobým pravoúhlým výkladcem. Nad ním horizontálně probíhá prostá kordónová římsa, která je stejně jako korunní, bohatě profilovaná římsa, obvodový plochý rám a prostor kolem oken, barevně odlišena od bílé omítky podkladu. Okenní otvory jsou novodobě upraveny. Střecha je sedlová, s vyzděnými požárními nadezdívkami štítů. Dispozice přízemí obsahuje v návaznosti na zmíněný vstup průjezd do dvora, zaklenutý v předním díle renesanční valenou klenbou s protilehlými lunetami, dále vloženým pasem a úsekem hladké valené klenby s pětibokou styčnou výsečí nad dvorním průchodem. V západní zdi vstupní části průjezdu dochován pozoruhodný architektonický detail, zazděné renesanční arkády o dvou zkosených obloucích na středním toskánském pilířku. Vzhledem k přední části průjezdu je celý dvorní úsek výrazně zúžen s úskokem levé zdi.