měšťanský dům

Dvoutraktový, třípatrový řadový dům o třech okenních osách na fasádě do náměstí. Pod přední částí objektu se nachází kamenný valený gotický sklep, pokračující do zadní části úzkým sklípkem, klenutým segmentovou cihlovou klenbičkou. Sklep je přístupný původním cihlovým schodištěm z náměstí a novějším schodištěm, ústícím ve střední části objektu kolmo k průchozí chodbě. Po levé straně přízemí se nachází průchozí chodba s vsazeným schodištěm do patra. V přední části klenuta částečnou hřebínkovou klenbou, v zadní části valenou klenbou. Pravé přední prostory přízemí jsou klenuty renesanční hřebínkovou klenbou o dvou polích. Za nimi následuje menší místnost klenutá valenou klenbou. Přízemní místnost otočená do dvora je klenuta valenou klenbou s trojúhelnými lunetami spojenými ve vrcholu. Přízemní chodba pokračuje na dvorku dvoupatrovou arkádou k novějšímu dvoupatrovému zadnímu objektu, jehož přízemí je klenuto valenou klenbou s pětiúhelnými lunetami. Patro je členěno na dva trakty: levý menší - z větší části využívaný na chodbu a pravý širší - užívaný k bytovým účelům. Chodba je klenuta valenou klenbou s nepravidelně umístěnými trojhrannými lunetami. Místnost do dvora je klenuta valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Na ni navazuje střední prostora klenutá valenou klenbou se spojenými trojúhelnými výsečemi v rozích. Přední trakt má plochý strop. Poslední patro je plochostropé. Krovy jsou pultové jednoduché.Průčelí je novodobé, jednoduché pouze se zachovanou částí patrové a korunní římsy a klasicistní pískovcový segmentově zaklenutý portálek. Na dvorní fasádě je v patře zachována původní nadokenní barokní římsa.