měšťanský dům

Dům v řadové zástavbě o dvou nadzemních podlažích, částečně podsklepený, zakončen sedlovou střechou střechou, krytou rovně ukončenou atikovou zdí. Fasáda do náměstí je jednoduchá, hladká se štukovou bosáží po stranách, opticky nesoucí odstupňovanou korunní římsu, na níž je posazen jednoduchý obdélný štít s osově umístěným novým oknem, prosvětlujícím krov. Okna v patrech jsou rámována jednoduchými nadokenními a podokenními římsami, posazenými na ploché štukové šambráně. Vstupní vrata do mázhausu jsou zaklenuta segmentovou klenbou s klasicistním portálkem, zdobeným jednoduchými hlavicemi a vrcholovým klenákem. Dvorní fasáda je jednoduchá hladká, dvouosá. Přízemí a patro je dvoutraktové. Kamenný, valeně zaklenutý sklep se nachází pouze v přední části pravého traktu, přístupný z přízemní místnosti situované do dvora jednoramenným cihelným schodištěm. V přízemí je nalevo umístěn vstupní mázhaus, zaklenutý valenou klenbou, na níž navazuje dřevěné pravoúhlé schodiště do patra a úzká průchozí chodbička do prostoru dvora, zaklenutá valenou klenbičkou. Místnosti pravého traktu jsou zaklenuty valenými klenbami s částečně dochovanými trojúhelníkovými lunetami. Místnosti patra jsou plochostropé s dochovanými konvexně konkávními jednoduchými štukovými zrcadly na stropech. Uprostřed se dochovala původní černá kuchyně s valenou klenbou. Krov je tvořen hambálkovou soustavou.